AZ naar de play-offs

AZ naar de play-offs. In een doordeweekse uitwedstrijd waarin bijna 700 supporters meereisden naar Utrecht gaven de spelers voor de zoveelste keer dit seizoen niet thuis.

Zeker niet voor het eerst dit seizoen ging het weer fout in de eindfase tegen een op papier mindere tegenstander. Het is om moe van te worden, AZ dat zich vaak uitspreekt te willen meten met de top 3 heeft daarvan dit seizoen NIETS laten zien. Met een transferzomer waarin er veel basisspelers vertrokken werd er niet adequaat en op tijd gereageerd door Max Huiberts waardoor onnodig Europa League is misgelopen. Ook in de winterstop is een kans om de selectie te verbreden niet gegrepen.

De smalle selectie in combinatie met de fouten van Pascal Jansen om telkens achteruit te lopen heeft ervoor gezorgd dat we staan waar we nu staan. Falende spelers blijven staan en jeugdspelers krijgen geen kans. Het ontbreken van wilskracht, moeite om zichzelf op te laden voor wedstrijden? Dit zijn toch geen signalen die wij gewend zijn van AZ spelers? Onze aanvoerder lijkt ook niet echt meer met zijn hoofd bij AZ de afgelopen weken. Veel gedrag wordt als storend ervaren, zoals het lachend voor de camera verschijnen na onnodig puntverlies.

De AZ supporter heeft de club onvoorwaardelijk gesteund door spelers achterna te reizen naar Den Haag en uitwedstrijden, vaak op zondagavond 20:00 uur. Ook had AZ het hoogste percentage seizoenkaarthouders die afzagen van corona compensatie. De maat is voor ons vol. We herkennen onze club niet terug, geen attractief voetbal, geen jeugdspelers die de kans krijgen en als het er op aan komt geen passie en strijd op het veld. Alleen tegen de traditionele top 3 jezelf willen laten zien geeft je als AZ zijnde geen top klassering.

Is dit het AZ wat jullie voor ogen hebben? Wij vinden van niet en verwachten dat deze zomer en volgend seizoen anders wordt gehandeld.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
Winkelwagen