Einde alcoholverbod bij uitwedstrijden!

Dinsdagavond 2 Augustus heeft er een overleg plaats gevonden tussen enkele afgevaardigden van de fanatieke aanhang en afdeling veiligheid van AZ. Naast personen vanuit de Ben-Side Loyals schoven hier enkele stewards, de SLO en de veiligheidscoördinator bij aan. Belangrijkste winst is dat het alcoholverbod per direct geschrapt gaat worden.

Doel van dit overleg was om te kijken of en hoe de relatie tussen supporters en stewards verbeterd kan worden. Deze band is de laatste jaren behoorlijk vertroebeld waar diverse oorzaken aan ten grondslag liggen. Zowel vanuit de kant van een deel van de stewards als van de kant van een deel van de supporters zijn hierbij een aantal zaken niet goed gegaan. Hier heeft de afgelopen corona periode met lockdowns, de grote groei van de vooral jonge aanwas op de Ben-Side en het vertoonde spel ook niet erg positief aan bij gedragen. Het een werkt door op het ander waardoor er een domino-effect ontstaat. Wat klein begon nam uiteindelijk dusdanige proporties aan dat uiteindelijk iedereen er in de vorm van een algeheel alcoholverbod bij uitwedstrijden last van had.

In plaats van terug te kijken op de afgelopen periode is er vooral afgesproken om vooruit te kijken. Zo geeft AZ aan dat zij het gesprek aan zullen gaan met de beveiligingsbedrijven waar een deel van de huidige stewards van gehuurd worden. Hierin willen zij afspreken dat ze zoveel mogelijk dezelfde mensen willen huren en niet iedere wedstrijd van wacht willen wisselen. Ook willen zij de ingehuurde krachten intern “bijscholen” om te zorgen dat er wat meer feeling bij de stewards richting de aanhang van AZ komt. Op deze manier hopen zij van hun kant uit enkele voorvallen uit het recente verleden in de toekomst te voorkomen. Ook zal dan niet alles zwart wit en rechtlijnig bekeken worden maar zal er wat meer naar de situatie gekeken worden.

Vanuit de supporters wordt hier natuurlijk ook het een ander bij verwacht. Zo klinkt hallo al een stuk vriendelijker dan k*****lul. We hoeven niet elkaars beste vrienden te worden, maar wat meer wederzijds respect zou wel op zijn plek zijn. Word je als supporter met respect behandeld, behandel de betreffende steward dan ook zo terug, kleine moeite.  Ook het slopen van (door AZ beschikbaar gestelde) eigendommen is nergens voor nodig.

Denken dat alles van beide kanten van nu af aan allemaal vlekkeloos zou verlopen zou een utopie zijn, maar laten we samen bouwen aan een betere band waarin op zijn minst gecommuniceerd met elkaar wordt, zodat wij onze club op een fanatieke en felle manier kunnen steunen en de stewards ons daar ook de ruimte voor geven.

Voor nu hebben we afgesproken dat het huidige alcoholverbod bij uitwedstrijden ingetrokken zal worden zodat iedereen vanaf nu weer gewoon van zijn of haar biertje in de uitvakken kan genieten. Het zal ook niet na één incident weer terug ingevoerd gaan worden. Hetzelfde geldt voor de inmiddels weer verdwenen punten op de hekken. Maar gaan we drie wedstrijden op rij er weer overheen in de laatste minuten dan gaan we niet veel verder komen en zijn we weer snel terug bij af. Wel zal er vanuit AZ dan eerst met een persoonsgerichte aanpak komen.

Het gesprek aangaan via de forumavond en de afgelopen avond heeft dus voor een eerste winst gezorgd. Doel is dus om dit een paar keer per jaar te herhalen om meer winst te behalen, maar laten we nu eerst snel weer genieten van dat biertje in het uitvak met elkaar.

Ben-Side Loyals

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
Winkelwagen