Eindejaarsoverzicht 2020

2020 gaat de boeken in als een bizar jaar. AZ werd uitgeschakeld in Europa door LASK Linz en verloor een aantal wedstrijden waardoor het op 6 punten van de nummer een positie kwam te staan. Maar AZ speelde ook een prachtige wedstrijd in Amsterdam waar het met 0-2 van Ajax won. Mede door deze wedstrijd stond AZ gedeeltelijk eerste toen het corona virus om zich heen begon te slaan. De competitie werd stopgezet en het touwtrekken om de Europese tickets begon. Ondertussen begonnen de sloopwerkzaamheden bij het Victorie stadion. Na de soap over de Europese ticketverdeling begon AZ in de voorronde van de Champions League. In de laatste voorronde werd AZ onnodig uitgeschakeld door Dinamo Kiev. In de groepsfase van de Europa League zet AZ een paar prachtige wedstrijden neer zoals de 0-1 winst in Napoli. In de eredivisie gaat het ondertussen een stuk slechter want wedstrijden worden in de laatste minuut weggegeven waardoor AZ zelfs in het rechterrijtje komt te staan. Ondertussen blijkt Arne Slot in verre onderhandelingen te zijn met de directe concurrent Feyenoord. De directie zet hem op straat en de week erop verspilt AZ de Europese overwintering door onnodig te verliezen in Rijeka. Tegelijkertijd vorderen de bouwwerkzaamheden aan het stadion gestaag, wordt Pascal Janssen de nieuwe trainer en staat AZ weer in de top 5 van de eredivisie. Weliswaar heeft de Ben-Side door het corona virus minder van zich kunnen laten horen, maar de acties die er waren zijn prachtig.

Hieronder een fotoverslag met de hoogtepunten van de Ben-Side in 2020.

AZ kwam op 3 punten achterstand van Ajax de winterstop uit. De eerste wedstrijd was thuis tegen Willem II. Voor de wedstrijd werd een Ben-Side feest met DJ georganiseerd en Marco Bizot kwam vanwege zijn schorsing even langs. Ook bekeek hij de wedstrijd vanaf vak W.

In februari speelt AZ uit tegen FC Twente en organiseren de Ben-Side jongeren een keurige pyro actie in het uitvak.

Voor de thuiswedstrijd tegen LASK Linz wordt een oproep gedaan om de spelersbus op te wachten bij het stadion met het nodige vuurwerk. Er wordt massaal gehoor aan gegeven en de actie levert mooie plaatjes op.

Eind februari speelt AZ uit in Linz. Nadat eerder 3.600 supporters de club achterna reisden naar Manchester, reizen dit keer 498 supporters mee naar Linz. De avond voor de wedstrijd is het al gezellig in verschillende kroegen in de stad. Op de wedstrijddag wordt er van Jozef bar gezamenlijk naar het stadion gelopen waarbij enkele brutale Linz supporters op hun plek werden gezet. De wedstrijd zelf was helaas een blamage waardoor AZ uit Europa lag.

Het weekend erop speelt AZ de topper in Amsterdam. Een uitverkocht uitvak (1200) ziet ons AZ de Amsterdammers met 0-2 van de mat spelen. De hele wedstrijd is het uitvak de Arena vocaal de baas en vooral het nieuwe nummer op de melodie van ‘de toreador’ doet het goed.

Begin maart is het corona virus in Nederland en speelt AZ zijn laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen ADO Den Haag. Omdat AZ na het instorten van het dak gebruik mocht maken van het stadion in Den Haag bieden de supportersverenigingen een hapje en een drankje aan voor het uitpubliek en is er tijdens de opkomst een spandoek te zien met ‘FCDH welcome in our home’.

Na een lange periode van geen wedstrijden speelt AZ eind augustus eindelijk weer een wedstrijd. Het is de tweede voorronde van de Champions League tegen Viktoria Plzen. De spelersbus wordt voor de wedstrijd onthaald met het nodige vuurwerk.

Eind oktober speelt AZ de eerste groepswedstrijd van de Europa League thuis tegen HNK Rijeka. In de eerste minuten van de wedstrijd worden er maar liefst 60 shells afgestoken.

De laatste actie van 2020 waarin de Ben-Side zich laat zien is tijdens de Europa League wedstrijd tegen Real Sociedad. Vlak voor de aftrap worden maar liefst 100 parachute lichtkogels afgeschoten.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
Winkelwagen