Fotoverslag CFR Cluj – AZ

Op donderdag 21 oktober stond de tweede Europese uitwedstrijd in de groepsfase van de Conference League op het programma. Ditmaal mochten we op bezoek bij het Roemeense CFR Cluj. Er reisden 151 supporters mee die ongetwijfeld allemaal ontzettend genoten hebben van de verrassend mooie stad, beeldschone vrouwen, gastvrije Roemenen en goedkope drank. En oh ja, de 0-1 overwinning van ons AZ.

Onze reis begint op woensdag vanaf het vliegveld in Charleroi, België…

… die we graag verfraaien met wat stickers.

Tijd voor belangrijkere zaken. Omdat we veel te vroeg zijn hebben we genoeg tijd om een aantal pintekes te drinken.

Rond 22:00 uur is het tijd om te vertrekken richting Roemenië. Wij zijn lang niet de enige AZ’ers die deze goedkope vlucht naar Cluj hebben gevonden. Een mannetje of 25 uit Alkmaar is aanwezig.

In het vliegtuig lezen we wat geruststellende literatuur over onze volgende bestemming…

… onder het genot van een welverdiende alcoholische versnapering.

Verwarrende informatie in de WC van het vliegtuig.

Rond 1:30 uur lokale tijd landen we in Cluj-Napoca, waar het zo’n twee graden is.

In Roemenië zijn ze nog lang niet van het coronavirus af en dus wordt er streng gecontroleerd bij binnenkomst.

Vanwege de oplopende besmettingen gaat alles in de stad om middernacht dicht. De straten zijn dan ook uitgestorven wanneer we bij het hotel aankomen.

Na een korte nacht is het ’s ochtends tijd om de stad te gaan verkennen. Best een mooie stad. Veel indrukwekkende architectuur, niet direct wat je zou verwachten bij Roemenië.

Onderweg komen we de selectie tegen, die bezig is met de traditionele ochtendwandeling.

Rond 11:00 uur is het tijd voor drank: het is tenslotte matchday.

We besluiten van terras te wisselen om te kunnen genieten van het Roemeense najaarszonnetje. Het voelt bijna mediterraans aan hier.

Goedkoop dronken worden is geen probleem: voor een middagje zuipen met 7 man met shotjes, bier, wijn, cocktails en eten betalen we in totaal omgerekend €130.

Dan trekken we naar de Irish Pub, waar een groot deel van de 151 meegereisde supporters zich al in beschonken toestand bevindt.

Naarmate de avond valt wordt het gezelliger en gezelliger in Cluj.

Een uur voor de wedstrijd trekken we dan maar eens richting stadion.

Hoe gastvrij de Roemenen in de stad waren, zo ongastvrij zijn ze bij het uitvak. Meerdere supporters worden half uitgekleed op zoek naar vuurwerk en ander smokkelwaar.

Het ouderwetse stadion maakt dan weer een hoop goed. Cult!

AZ begint sterk aan de wedstrijd en maakt al snel 0-1, wat een mooie aanleiding is om het Roemeense hekwerk eens te testen.

Slechts 5.000 man werd er toegelaten op de tribune in Cluj. Afgezien van een klein groepje in de hoek kwam er niet veel geluid vanaf.

Over de rest van de wedstrijd kunnen we kort zijn: daar was niet veel aan. Maar de drie punten zijn binnen en dat is het enige wat telt.

Na de wedstrijd nog een keer in de hekken.

Onze Griekse strijder Hatzidiakos laat maar weer eens zien dat hij een hart voor de supporters heeft.

Na de wedstrijd terug de stad in, maar wie de wazigheid van deze foto ziet begrijpt ook meteen waarom dit de laatste foto van de avond is.

De volgende avond vliegen we naar huis. Bedankt voor de drie punten en de mooie herinneringen.

Na een terugrit van zo’n vier uur vanuit Charleroi zijn we om 3:00 uur weer thuis in Alkmaar.

De volgende Europese uitwedstrijd is tegen FK Jablonec op 25 november. Jablonec is bijna 9 uur rijden vanaf Alkmaar. Vliegen is mogelijk vanaf Schiphol voor €200 en vanaf Eindhoven voor €180. Het kleine stadion van FK Jablonec biedt plaats aan slecht 6.000 supporters. Dit zou betekenen dat wij minimaal 300 kaarten voor het uitvak moeten krijgen. We verwachten dat de kaartverkoop komende week gaat beginnen.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
Winkelwagen