Fotoverslag Feyenoord – AZ

Zondagmiddag, vrij vervoer en een heerlijke uitwedstrijd in het vooruitzicht: wat wil de reizende AZ-supporter nou nog meer? Feyenoord – AZ werd weer, ondanks de uitslag, een awayday voor in de boeken. Mede natuurlijk door de sentimenten die spelen richting de trainer van de tegenstander, maar ook door de mooie treinreis en middag die we hebben gehad in het centrum van Rotterdam. Lees hieronder het volledige fotoverslag.

Een uitwedstrijd met de trein bezoeken heeft toch altijd iets magisch. In de sprinter richting Haarlem voegen steeds meer AZ’ers zich bij de groep, die dan al een imposante omvang aanneemt.

Met stickers plakken en bier drinken komen we de reis wel door.

Overstappen op Haarlem.

Even later in Leiden mogen we weer de trein uit. Een aantal Feyenoord-supporters zingen hier een liedje, maar houden gauw hun mond als wij vol inzetten.

Met een flinke groep van Rotterdam Blaak…

… richting de Irish Pub.

Na de nodige alcohol is het tijd om richting stadion te gaan en dus lopen we terug richting het station. Geen Feyenoorder of politieagent in de binnenstad te zien.

Alkmaar on tour!

We laten op het station weer horen waar we vandaan komen.

Als sardientjes in blik richting De Kuip.

De dag voor de wedstrijd was er nog groot feest hier, omdat de plannen voor het nieuwe stadion van de baan zijn. Best raar, feest vieren vanwege het feit dat het stadion in handen van Amerikanen komt en de club ten onder kan gaan.

Na het scannen van de kaartjes…

… komen we boven in het vak erachter dat Feyenoord een net heeft opgehangen. En ze hebben nog hun best gedaan ook, want deze is met geen mogelijkheid los te krijgen.

Bij opkomst van de spelers is er een sfeeractie te zien, georganiseerd door de Ben-Side Loyals.

Gebaseerd op dat lekkere nieuwe nummer…

Vol passie, strijd en moed, AZ voor altijd in ons bloed!

Stroboscoopje erbij.

Er werd ook nog gevoetbald. Tijdens de eerste helft loopt AZ met open ogen in de val van ‘hij-die-niet-genoemd-mag-worden’. Het is een wonder dat we nog niet achterstaan.

Tijdens de rust blijkt dat een van de twee taps in het uitvak het begeven heeft, wat resulteert in enorme rijen vol dorstige AZ-supporters.

Toch wordt de sfeer er niet minder om in het met 1200 man uitverkochte uitvak.

Het lukt AZ niet om de 0-0 over de streep te trekken en weer is Cyriel Dessers de gevierde man bij de Rotterdammers.

Na de wedstrijd worden we via de bussluis het uitvak uitgeleid.

Net als het net in het uitvak geeft dit hek niet bepaald mee. Kunnen ze in Alkmaar nog wat van leren.

Ondanks de uitslag toch weer een mooi dagje zo…

… en na twee uur treinen zijn we weer in de mooiste stad van Nederland.

Komend weekend is er helaas geen voetbal vanwege de interlandperiode. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 20 november op het heerlijke tijdstip 20:00 uur. De week erop zijn er twee uitwedstrijden; FK Jablonec op donderdag en Vitesse op zondagavond. De kaartverkoop voor Jablonec uit is inmiddels begonnen. Een kaartje kost €18 en er zijn maximaal 400 kaarten beschikbaar. Jablonec is bijna 9 uur rijden vanaf Alkmaar. Vliegen naar Praag is mogelijk vanaf Schiphol voor €200 en vanaf Eindhoven voor €180. Ook treinen is mogelijk. Jablonec is een kleine stad dus veel supporters overnachten in het nabijgelegen Liberec.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
Winkelwagen