Fotoverslag Randers – AZ

Een seizoen lang mochten we onze mooie club niet achterna reizen door Europa door alle coronamaatregelen. Mooie tripjes naar steden als Napels, San Sebastian en Rijeka werden ons door de neus geboord alsof het een coronatest was. Maar dit jaar mogen we eindelijk weer: op pad naar de krochten van het Europese clubvoetbal. Met het recente nieuws dat uitsupporters ook mochten afreizen, regelden zo’n 170 AZ’ers last minute dat ze aanwezig konden zijn in Denemarken voor de eerste groepswedstrijd in de Conference League: Randers – AZ.

Omdat er geen vluchten in de buurt van Randers landen gaan vrijwel alle AZ-supporters per auto naar Denemarken. Sommige vertrekken woensdag al maar wij vertrekken donderdag. Om 6 uur beginnen we met de reis richting het noorden.

Bij de grensovergang worden we aan de kant gezet vanwege de corona QR-code en legitimatie.

Na een rit van zo’n 9 uur hebben we wel dorst en dus besluiten we om twee kleine biertjes te bestellen.

Een deel van de 170 meegereisde supporters is hier ook te vinden. Het wordt zo gezellig dat de glazen op zijn en er uit plastic gedronken moet worden…

Artistiek.

Buiten staat ondertussen een behoorlijke politiemacht. In Randers zijn ze namelijk nogal geschrokken van de wilde Galatasaray-supporters die de Denen in de laatste voorronde van de Europa League tegenkwamen.

De Deense løkale driehøek houdt alles nauwlettend in de gaten.

Ook zijn er wat vrienden uit Aalborg aanwezig.

De warmte van de kroeg achterlatend trekken we richting het stadion.

Het oorspronkelijke stadion werd gebouwd in 1961 maar heeft deze eeuw verschillende renovaties ondergaan. Het stadion biedt plaats aan 10.300 fans al is het stadion sinds de laatste renovatie nooit uitverkocht geweest.

Ook voor Europees voetbal lopen de Denen niet warm, er zitten zo’n 3.000 supporters in het stadion.

Een biertas. Handige jøngens, die Denen.

Jordy Clasie knalt AZ op een 0-1 voorsprong en daar hoort een beetje vuurwerk bij.

Ondanks dat AZ twee keer op voorsprong komt weet het niet te winnen van dit houthakkerselftal.

Om de teleurstelling te verdrijven besluiten we om met een groep de lokale kroeg in te trekken. Ondanks dat we weinig leven hebben gezien in dit Deense dorp blijkt de kroeg gezellig druk op donderdag avond.

Na een korte nacht trekken we weer terug naar Nederland.

De volgende Europese uitwedstrijd is in Roemenië op 21 oktober. Vanaf Schiphol zijn meerdere vluchten met tussenstop beschikbaar en vanaf Brussel zijn directe vluchten vanaf €50 te boeken.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
Winkelwagen