Safe standing op W en X1!

Naar aanleiding van de Hillsborough ramp zijn sinds eind jaren ‘80 staantribunes door heel Europa vervangen door zitplaatsen (echter bleek in 2016 dat het drama te wijten is aan een verkeerd politieoptreden). In de meeste stadions met zitplaatsen staat de fanatieke aanhang echter wel. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren omdat supporters minder ruimte hebben om te staan. Ook zien supporters graag dat de staanplaatsen weer terugkeren in het stadion. De KNVB startte in 2015 daarom een onderzoek naar verruiming van de regelgeving, dit onderzoek had positieve uitkomsten. Met name de UEFA is voorstander van zitplaatsen en tegen staantribunes.

Safe standing biedt uitkomst omdat dit ijzeren constructies zijn waarop men kan leunen en waarin klapstoeltjes verwerkt zijn. De stoeltjes worden alleen uitgeklapt tijdens Europese wedstrijden. Een echt staanvak is een langgekoesterde wens van fanatieke AZ-supporters, daarom pleiten Ben-Side Alkmaar en Victoria Alkmaar al enige tijd voor safe standing op vak W en X1 bij de clubleiding. In navolging van PSV, PEC Zwolle, Ajax, FC Utrecht, Feyenoord en Sparta gaat AZ nu ook safe standing plaatsen op de sfeervakken. Wij zijn zeer verheugd met dit besluit en kunnen niet wachten om plaats te nemen op de nieuwe tribune!

Afgelopen weken hebben supporters uit verschillende groepen geholpen bij het weghalen van de stoelen op W en X1 en het schoonmaken van het beton. Momenteel worden de safe standing plaatsen geïnstalleerd. Omdat er bij de verbouwing van het stadion dit najaar zes rijen bijkomen op de korte zijdes, zal de capaciteit van ons sfeervak met bijna 25% stijgen tot ruim 1100 plaatsen.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
Winkelwagen