Vooruitblik Europese groepsfase

Afgelopen vrijdag is er geloot voor de groepsfase van de Europa Conference League. AZ heeft een van de hoogste coëfficiënten in de competitie en dus waren we terug te vinden in pot 1. Uiteindelijk werd AZ gekoppeld aan de kampioenen van Cyprus en Liechtenstein en de nummer 3 van Oekraïne. Wij zetten alle uitwedstrijden op een rij.

SK Dnipro-1

De eerste uitwedstrijd wordt volgende week al gespeeld tegen Dnipro-1 uit Oekraïne. Dnipro-1 is in 2017 opgericht door een voormalig eigenaar van FK Dnipro dat in 2019 failliet ging. AZ speelde eerder al tegen FK Dnipro. De wedstrijd wordt vanwege de oorlog in Oekraine gespeeld in de Slowaakse stad Kosice. Het Kosicka futbalova arena heeft een capaciteit van 5.836 plaatsen.

Apollon Limasol

De tweede uitwedstrijd wordt gespeeld tegen de op papier lastigste tegenstander, Apollon Limassol. Ook zij spelen niet in hun eigen stadion, maar in de hoofdstad Nicosia. Het stadion heeft een capaciteit van 22.859 plaatsen en is de thuisbasis van APOEL Nicosia en Omonia Nicosia. De hoofdstad is een uur rijden voor de supporters vanuit Limassol. Waar FC Vaduz en Dnipro-1 niet echt een achterban hebben heeft Apollon wel een harde kern. In de wedstrijd tegen Olympiakos zat er 10.000 man in het GSP-stadion. Dit zou een fraaie trip kunnen zijn voor de AZ-fans. Cyprus is vrijwel de enige zonzekere bestemming van Europa in oktober. De wedstrijd wordt op 13 oktober gespeeld. Omdat het GSP-stadion iets buiten Nicosia ligt en er in de hoofdstad niet veel te beleven is, zullen veel supporters verblijven in de toeristische kustplaats Larnaca. Je kan vanaf Schiphol vliegen op Larnaca of Paphos voor €300 of vanaf Eindhoven op Paphos vanaf €120. Paphos is nog wel een stukje van Nicosia, als je een auto wil huren kan je die het beste van te voren reserveren. Let op dat je niet op de luchthaven van Nicosia (ECN) vliegt, want die ligt in de niet erkende staat Noord-Cyprus.

FC Vaduz

De laatste uitwedstrijd wordt op 27 oktober gespeeld in de dwergstaat Liechtenstein. Liechtenstein wordt het 32ste land waar AZ zal gaan spelen. Vaduz speelt wel in hun eigen stadion, het Rheinpark, waar plek is 6.127 supporters. Het uitvak is biedt normaal plaats aan 308 supporters maar AZ gaat kijken of de helft van de korte zijde als uitvak ingericht kan worden, in dat geval zou er plaats zijn voor iets meer dan 600 uitsupporters. FC Vaduz speelt op het tweede niveau van Zwitserland maar wist verrassend Rapid Wien uit te schakelen in de voorrondes. Voor Vaduz is het de eerste keer dat de groepsfase is gehaald. Omdat Liechtenstein klein en duur is zullen veel AZ’ers verblijven in naburige steden zoals in Feldkirch (Oostenrijk). Dit is met de auto of trein ook prima te doen, zo’n 900 kilometer vanaf Alkmaar. Een treinticket vanaf Alkmaar naar Feldkirch is er al vanaf €160 (retour), de reis duurt ongeveer 9 uur maar met een grote groep kan dat erg gezellig zijn. Wij raden je aan om met een groep tegelijk treintickets te bestellen omdat je dan vaak korting kan krijgen. Je kan ook met de nachttrein reizen, treinreiswinkel.nl kan je gericht helpen met internationale treinreizen. Direct vliegen vanaf Schiphol op St. Gallen of Zürich kan vanaf €220, maar dat is nog een stukje naar Vaduz.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
Winkelwagen